A 2021. évi J/24-es Világbajnokság elmarad

Az IJCA és a Parkstone Yacht Club valamint a 2021. évi Porsche Center Bournemouth J/24 Világbajnokság Szervező Bizottsága március 29-én bejelentette az esemény lemondását.
Bár a Szervező Bizottság (OC) egészen mostanáig azt remélte, hogy az ősszel sikerül majd megrendezni a várva várt regattát. Az OC bízott abban, hogy mivel az Egyesült Királyság világjárványból való kilábalása biztatóan halad, megrendezhetik a VB-t  de mostanra egyértelmű, vált hogy mégsem lehetséges biztonsággal megrendezni a világversenyt.

A regatta elnöke, Bryan Drake így kommentálta: „Tudjuk, hogy ez nagy csalódást fog okozni, nemcsak a házigazdáknak és szervezőknek, akik több mint 4 éve keményen dolgoztak egy remek esemény lebonyolításán, hanem a J/24-es közösségnek is szerte a világon. Mind az OC, mind a J/24-es vitorlázók abban reménykedtek, hogy a világjárvány mostanra véget ér és tudunk VB-t rendezni, de túl sok a bizonytalanság.”

A már nevezett versenyzőkkel a következő napokban felveszik a szervezők a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a nevezési díjak visszatérítését.