Kenese ODT I. Django elszabadult

A KMPVSE rendezésében zajlott május utolsó hétvégéjén Balatonkenesén a Techsol Group ODT első fordulója. Egy pályán 7 osztály (Asso99, 8mOD, Nau370Run, Nau330, Elliott770, J24, Sudár Regatta) 43 egysége, 6 futamot vitorlázott a két versenynapon a Fűzfői öbölben kitűzött up and down pályán. Szombaton 8-12 csomós stabilabb ÉNY-i szélben zajlottak a futamok. Vasárnap már jóval nagyobb kihívást jelentett mind a versenyzők mind a rendezők számára a szeszélyesen forgolódó északi szél.
A szombati napon ideális szélviszonyok fogadták a vitorlázókat, 8-12 csomós ÉNY-i szélben három futamot teljesített a mezőny. 14:00 óra körül már parton is volt szinte mindenki.
Vasárnap hűvösebb idő és tömörebb felhőzet fogadta a versenyzőket. Az északias szél meglehetősen szeszélyesen forgolódott.
Erikék a Django J24 Sailing Team egysége remekül teljesített és a legénység egyik tagjának sérülése ellenére sem volt kérdéses, hogy ők vihetik haza a legfényesebb érmet. Farkas Tamásék a J’korszakkal szintén nagyon jól vitorláztak, így az ezüstérmükhöz nem férhetett kétség. A bronzérmet Makai Gáborék (Team Euline) vihették haza. A J/24-es osztályban is vitorlázott egy női csapat, ők a 6. helyet szerezték meg és a verseny kiemelt támogatójának a Techsol Group-nak a hajóápolási csomagját nyerték.